top of page
Search

Kas ir studenšu korporācija Dzintra?

Updated: Apr 28, 2022

Studenšu korporācija "Dzintra" ir slēgta, akadēmiska, nacionāla organizācija, kas visa mūža garumā draudzībā apvieno sievietes, lai uzturētu latviskās tradīcijas, realizētu korporācijas ideālus un mērķus.


Korporāciju "Dzintra" 1924. gada 20. maijā Rīgā dibināja astoņas Latvijas Universitātes studentes, kuras korporācijas pamatos lika dzīves augstākos ideālus: uzticību, patiesību, draudzību, goda prātu un tēvzemes mīlestību. Šie ideāli ir ietverti studenšu korporācijas "Dzintra" devīzē un krāsās. Latvijā tā ir trešā vecākā pēc dibināšanas gada.


"Dzintras" krāsas, oranžs - zaļš - gaiši zils, simbolizē korporācijas pamatprincipus.

Oranžā krāsa ir dzintara krāsa, kas simbolizē "Dzintras" latvisko un nacionālo garu, mīlestību pret savu tautu un tēvzemi Latviju.

Zaļā krāsa - cerību krāsa, kas apliecina ticību un cerību sasniegt nospraustos mērķus. Dzintras tic un cer, ka latviešu tauta, un līdz ar to korporācija "Dzintra", mūžam dzīvos un pastāvēs, mūžam plauks un zels.

Gaiši zilā krāsa simbolizē skaistumu, dvēseles daili un sievišķību. Dzintras, studējot un strādājot blakus vīrietim, nekad neaizmirst savu sievišķību.


"Dzintra" visā pasaulē apvieno gandrīz 600 locekles.





bottom of page